22 Shtator 1752, u lind Valtere Durrazo, personalitet i shquar italo-shqiptar; emri i tij është shënuar në “Librin e artë të fisnikërisë”

22 Shtator 1752, u lind Valtere Durrazo, personalitet i shquar italo-shqiptar; emri i tij është shënuar në “Librin e artë të fisnikërisë”

22 Shtator 1796, Kreu i Pashallëkut të Shkodrës ra në fushëbetejë kundër malazezëve

22 Shtator 1796, Kreu i Pashallëkut të Shkodrës ra në fushëbetejë kundër malazezëve

22 Shtator 1880, shqiptarët e Italisë i drejtuan një thirrje të zjarrtë kombit shqiptar; të luftohet për terësi territoriale e çlirim të vendit

22 Shtator 1880, shqiptarët e Italisë i drejtuan një thirrje të zjarrtë kombit shqiptar; të luftohet për terësi territoriale e çlirim të vendit

22 Shtator 1913, Dibra u çlirua nga serbët, kryengritja u përhap edhe në rrafshin e Dukagjinit e më gjerë

22 Shtator 1913, Dibra u çlirua nga serbët, kryengritja u përhap edhe në rrafshin e Dukagjinit e më gjerë

22 Shtator 1937, Tefta Tashko mban koncert në Radio Roma; interpretimi i saj u pasqyrua gjerë në shtypin Italian

22 Shtator 1937, Tefta Tashko mban koncert në Radio Roma; interpretimi i saj u pasqyrua gjerë në shtypin Italian

22 Shtator 1937, “Lufthansa” vendosi linjë ajrore Tiranë-Berlin

22 Shtator 1937, “Lufthansa” vendosi linjë ajrore Tiranë-Berlin

22 Shtator 1947, u krijua për herë të parë dikasteri i shëndetësisë; Ministër ishte Dr. Ymer Dishnica

22 Shtator 1947, u krijua për herë të parë dikasteri i shëndetësisë; Ministër ishte Dr. Ymer Dishnica

22 Shtator 1952, u hap në Tiranë Instituti i Lartë Mjekësor; institucioni i parë për përgatitjen e mjekëve në Shqipëri

22 Shtator 1952, u hap në Tiranë Instituti i Lartë Mjekësor; institucioni i parë për përgatitjen e mjekëve në Shqipëri

22 Shtator 1955, u themelua Estrada profesioniste e Elbasanit

22 Shtator 1955, u themelua Estrada profesioniste e Elbasanit

22 Shtator 1997, u shua Nezir Miftari, veteran i arsimit shqip në Kosovë

22 Shtator 1997, u shua Nezir Miftari, veteran i arsimit shqip në Kosovë

22 Shtator 2003, për herë të parë 6 qytetet shqiptare i bashkohen nismës “për një qytet pa makina”

22 Shtator 2003, për herë të parë 6 qytetet shqiptare i bashkohen nismës “për një qytet pa makina”

21 Shtator, sot shënohet solstici i Vjeshtës

21 Shtator, sot shënohet solstici i Vjeshtës

21 Shtator 454, Perandori i Perandorisë Romake me prejardhje ilire ra në fushëbetejë kundër hunëve të Atilës

21 Shtator 454, Perandori i Perandorisë Romake me prejardhje ilire ra në fushëbetejë kundër hunëve të Atilës

21 Shtator 1451, Vatikani emëroi klerikun shqiptar Eugjen Sumen nunc apostolik; ambasador i dytë pranë Skënderbeut

21 Shtator 1451, Vatikani emëroi   klerikun shqiptar Eugjen Sumen nunc apostolik; ambasador i dytë pranë Skënderbeut

21 Shtator 1879, Krerët e Hotit dhe Grudës i drejtohen Fuqive të Mëdha; kunërshtuan faljen e tokave Arbërore Malit të Zi

21 Shtator 1879, Krerët e Hotit dhe Grudës i drejtohen Fuqive të Mëdha; kunërshtuan faljen e tokave Arbërore Malit të Zi

21 Shtator 1909, u lind në Korçë Spiro Çipi, themelues i mjekësisë ligjore shqiptare

21 Shtator 1909, u lind në Korçë Spiro Çipi, themelues i mjekësisë ligjore shqiptare

21 Shtator 1938, u ngrit në Selenicë një mulli me fuqi motorike; hapat e parë të industrisë së lehtë

21 Shtator 1938, u ngrit në Selenicë një mulli me fuqi motorike; hapat e parë të industrisë së lehtë

21 Shtator 1949, u botua në “Gazetën zyrtare” dekreti që detyronte çdo shqiptar të mësonte shkrim e këndim

21 Shtator 1949, u botua në “Gazetën zyrtare” dekreti që detyronte çdo shqiptar të mësonte  shkrim e këndim

21 Shtator 1950, në skenën e Teatrit Popullor u luajt “Pas vdekjes”; komedi e Çajupit

21 Shtator 1950, në skenën e Teatrit Popullor u luajt “Pas vdekjes”; komedi e Çajupit

21 Shtator 1980, u përurua monumenti në nder të luftës së Drashovicës

21 Shtator 1980, u përurua monumenti në nder të luftës së Drashovicës

Aktualitet

Gramoz Ruçi zgjidhet Kryetar Kuvendi me 80 vota

Gramoz Ruçi do të jetë kryetari i ri i Kuvendit të Shqipërisë për një mandat 4-vjeçar. Pas votimit të fshehtë në sallën e Kuvendit,...

Aktivitetet

Fotografia, dikur privilegj sot konsum

Presidenti i Nderit të QMKSH-së zoti Shpëtim Sala ishte i ftuar në emisionin "Mesditë" në Tv Vizion Plus. Bashkë me të tjerë të ftuar,...

Projekte

Ekspozita “104-VJETORI I SHPALLJES SË PAVARËSISË SË SHQIPËRISË”

QMKSH në bashkëpunim me Muzeun Historik Kombëtar dhe Ministrinë e Kulturës, prej dates 28 deri në 30 Nëntor, organizon ekspozitën “104 VJETORI I SHPALLJES...