11 Tetor 1900, Konica boton “Kalendari i Maleve”

0
469

Faik Konica

Në kryeqytetin e Belgjikës, Bruksel, më 11 Tetor 1900, doli “Kalendari i Maleve”. Në 158 faqet e tij, ai përmbante festat fetare, ngjarjet historike dhe kulturore. Kalendari botohej nën drejtimin e Faik Konicës.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

SHPËRNDAJE
Arikulli pasues11 Tetor, kërkesë për shkolla e kisha humanitare
Arikulli vijues12 Tetor 2000, marrëveshje për borxhin me Italinë
Qendra Mbarëkombëtare e Koleksionistëve Shqiptarë (QMKSH) është një organizatë jo-fitimprurëse e hapur në 2007 me qëllim promovimin e materialeve origjinale të koleksionistëve shqiptarë dhe të huaj mbi data apo figura historike të kombit me fokusim parësor zhvillimin e ndërgjegjes historike të kombit. Qëllimi është anëtarësimi i një rrjeti elitar koleksionistësh shqiptarë brenda e jashtë vendit, për të bërë të mundur nxitjen dhe mbledhjen e tyre për të organizuar ekspozita e aktivitete.

PËRGJIGJU

7 + 8 =