11 Tetor 1911, u hap shkolla shqipe në Lumë

0
467

Islam Spahiu

Atdhetari i shquar i krahinës së Lumës, Islam Spahiu dhe i biri, Rizai, më 11 Tetor 1911, hapën shkollën e parë shqipe në krahinën e tyre.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

SHPËRNDAJE
Arikulli pasues11 Tetor 1913, Fishta boton “Hylli i Dritës”
Arikulli vijues11 Tetor, kërkesë për shkolla e kisha humanitare
Qendra Mbarëkombëtare e Koleksionistëve Shqiptarë (QMKSH) është një organizatë jo-fitimprurëse e hapur në 2007 me qëllim promovimin e materialeve origjinale të koleksionistëve shqiptarë dhe të huaj mbi data apo figura historike të kombit me fokusim parësor zhvillimin e ndërgjegjes historike të kombit. Qëllimi është anëtarësimi i një rrjeti elitar koleksionistësh shqiptarë brenda e jashtë vendit, për të bërë të mundur nxitjen dhe mbledhjen e tyre për të organizuar ekspozita e aktivitete.

PËRGJIGJU

7 + 8 =