11 Tetor, kërkesë për shkolla e kisha humanitare

0
380

Nikolla Naço

Nga Bukureshti, patrioti Nikolla Naço, u dërgoi Fuqive të Mëdha, një thirrje në anglisht dhe frëngjisht, për ngritjen e shkollave dhe kishave në gjuhën shqipe, në atdheun e tij të robëruar. Në të njëjtën kohë dhe Komiteti i Shoqërisë “Drita” dhe redaksia e gazetës “Shqiptari” iu drejtuan bashkatdhetarëve të tyre kudo që ishin, që kërkojnë shkolla dhe kisha humanitare.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

SHPËRNDAJE
Arikulli pasues11 Tetor 1911, u hap shkolla shqipe në Lumë
Arikulli vijues11 Tetor 1900, Konica boton “Kalendari i Maleve”
Qendra Mbarëkombëtare e Koleksionistëve Shqiptarë (QMKSH) është një organizatë jo-fitimprurëse e hapur në 2007 me qëllim promovimin e materialeve origjinale të koleksionistëve shqiptarë dhe të huaj mbi data apo figura historike të kombit me fokusim parësor zhvillimin e ndërgjegjes historike të kombit. Qëllimi është anëtarësimi i një rrjeti elitar koleksionistësh shqiptarë brenda e jashtë vendit, për të bërë të mundur nxitjen dhe mbledhjen e tyre për të organizuar ekspozita e aktivitete.

PËRGJIGJU

7 + 9 =