12 Janar 1917, doli në Vjenë numri i parë i gazetës shqiptare “Vllaznija”

0
391

“Vllaznija”

Në kryeqytetin austriak Vjenë, më 12 Janar 1917, doli numri i parë i gazetës “Vllaznija” organ i shoqërisë shqiptare “Dija”. Fletorja trajtoi probleme, politike, shoqërore e kulturore që shqetësonin studentët dhe mërgimtarët shqiptarë si dhe zhvillimet në Shqipëri.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

PËRGJIGJU

9 + 9 =