12 Shkurt 1945, doli në Prishtinë numri i parë i gazetës “Rilindja”

0
313

Në Prizren të Kosovës, më 12 Shkurt 1945, doli numri i parë i gazetës “Rilindja”, që më vonë u bë e përditshmja shqipatare e Kosovës, një ndër institucionet më të rëndësishme të informimit dhe kulturës së shqiptarëve atje. Ajo shërbeu edhe si abetare e parë, edhe si gur themeltar për Universitetin e Prishtinës dhe Akademinë e Shkencave dhe Arteve të Kosovës.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

SHPËRNDAJE
Arikulli pasues12 Shkurt 1957, u themelua në Tiranë Ansambli i Këngëve dhe Valleve
Arikulli vijues12 Shkurt 1932, lindi në Përmet mjeku Mantho Nakuçi
Qendra Mbarëkombëtare e Koleksionistëve Shqiptarë (QMKSH) është një organizatë jo-fitimprurëse e hapur në 2007 me qëllim promovimin e materialeve origjinale të koleksionistëve shqiptarë dhe të huaj mbi data apo figura historike të kombit me fokusim parësor zhvillimin e ndërgjegjes historike të kombit. Qëllimi është anëtarësimi i një rrjeti elitar koleksionistësh shqiptarë brenda e jashtë vendit, për të bërë të mundur nxitjen dhe mbledhjen e tyre për të organizuar ekspozita e aktivitete.