12 Shtator 1450, Venediku ndërmjetëson përpjekjen e Sulltanit për paqe me Shqiptarët

0
376

Sulltan Murati II

Duke ditur përpjekjet e Sulltanit për paqe me shqiptarët, Senati i Venedikut, më 12 Shtator 1450, vendosi të bëhet ndërmjetës në bisedime. Për këtë qëllim caktoi një nga rektorët venedikas, që studionin në tokat e Arbërisë, të mbante kontaktet me Stambollin.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

SHPËRNDAJE
Arikulli pasues12 Shtator 1775, Bushatllinjtë e Shkodrës sulmojnë trupat Osmane afër Peqinit
Arikulli vijues13 Shtator 1961, TOB vë në skenë premierën e baletit “Laurencia”
Qendra Mbarëkombëtare e Koleksionistëve Shqiptarë (QMKSH) është një organizatë jo-fitimprurëse e hapur në 2007 me qëllim promovimin e materialeve origjinale të koleksionistëve shqiptarë dhe të huaj mbi data apo figura historike të kombit me fokusim parësor zhvillimin e ndërgjegjes historike të kombit. Qëllimi është anëtarësimi i një rrjeti elitar koleksionistësh shqiptarë brenda e jashtë vendit, për të bërë të mundur nxitjen dhe mbledhjen e tyre për të organizuar ekspozita e aktivitete.

PËRGJIGJU

9 + 4 =