12 Shtator 1937, një shoqëri për ujitjen e Myzeqese me pompa, u ngrit nga pronarët fierakë

0
329

Tokat në Myzeqe

Pronarët fierakë, më 12 Shtator 1937, ngritën një shoqëri për ujitjen e tokave të Myzeqesë me pompa. Edhe gjatë pushtimit austro-hungarez, në vitet e Luftës së Parë Botërore, specialistët e huaj projektuan hapjen e një kanali ujitës për shfrytëzimin e ujit të Vjosës, projekt që mundi të realizohej vetëm pas çlirimit të vendit.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

SHPËRNDAJE
Arikulli pasues12 Shtator 1941, u shua Pal Skiroi, studiues Arbëresh
Arikulli vijues12 Shtator 1930, Shqipëria u anëtarësua në forumin juridik të Hagës
Qendra Mbarëkombëtare e Koleksionistëve Shqiptarë (QMKSH) është një organizatë jo-fitimprurëse e hapur në 2007 me qëllim promovimin e materialeve origjinale të koleksionistëve shqiptarë dhe të huaj mbi data apo figura historike të kombit me fokusim parësor zhvillimin e ndërgjegjes historike të kombit. Qëllimi është anëtarësimi i një rrjeti elitar koleksionistësh shqiptarë brenda e jashtë vendit, për të bërë të mundur nxitjen dhe mbledhjen e tyre për të organizuar ekspozita e aktivitete.

PËRGJIGJU

1 + 4 =