12 Shtator 1994, eksodi i Shqiptarëve pasqyrohet në një film, merr dy çmime në Venecia

0
282

Eksodi i shqiptarëve

Në festivalin e 51-të Ndërkombëtar të Filmit në Venecia, që përfundoi më 12 Shtator 1994, filmi “ L’Amerika”, i regjizorit italian Xhani Amelio, i cili trajton eksodin shqiptar, meritoi çmimin “Pasineti” dhe “Targa e Artë”.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

SHPËRNDAJE
Arikulli pasues12 Shtator , përkujtohet Prof. Dr. Besnik Kastrati, pedagog
Arikulli vijues12 Shtator 1971, u mbajt Kongresi Ndërkombëtar i Bizantologjisë
Qendra Mbarëkombëtare e Koleksionistëve Shqiptarë (QMKSH) është një organizatë jo-fitimprurëse e hapur në 2007 me qëllim promovimin e materialeve origjinale të koleksionistëve shqiptarë dhe të huaj mbi data apo figura historike të kombit me fokusim parësor zhvillimin e ndërgjegjes historike të kombit. Qëllimi është anëtarësimi i një rrjeti elitar koleksionistësh shqiptarë brenda e jashtë vendit, për të bërë të mundur nxitjen dhe mbledhjen e tyre për të organizuar ekspozita e aktivitete.

PËRGJIGJU

7 + 6 =