12 Shtator 1998, u vra Azem Hajdari, pishtar i demokracisë

0
353

Azem Hajdari

Pranë Selisë së Partisë Demokratike në Tiranë, më 12 Shtator 1998, u vra në një atentat anëtari i kryesisë së saj, kryetari i Komisionit Parlamentar të Mbrojtjes, nismëtar i Lëvizjes antikomuniste të Dhjetorit, që shpuri në përmbysjen e pushtetit monist, Azem Hajdari. Dy rojet e tij: Besim Çerja dhe Zenel Neza, u plagosën rëndë dhe i pari vdiq.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

SHPËRNDAJE
Arikulli pasues12 Shtator 2000, nisi ekspedita arkeologjike në Finiq
Arikulli vijues12 Shtator , përkujtohet Prof. Dr. Besnik Kastrati, pedagog
Qendra Mbarëkombëtare e Koleksionistëve Shqiptarë (QMKSH) është një organizatë jo-fitimprurëse e hapur në 2007 me qëllim promovimin e materialeve origjinale të koleksionistëve shqiptarë dhe të huaj mbi data apo figura historike të kombit me fokusim parësor zhvillimin e ndërgjegjes historike të kombit. Qëllimi është anëtarësimi i një rrjeti elitar koleksionistësh shqiptarë brenda e jashtë vendit, për të bërë të mundur nxitjen dhe mbledhjen e tyre për të organizuar ekspozita e aktivitete.

PËRGJIGJU

9 + 2 =