12 Tetor 1879, u themelua “Shoqëria e të shtypurit shkronja shqip”

0
432

Shoqëria e të shtypurit shkronja shqip

Në Stamboll, më 12 Tetor 1879, mërgimtarët shqiptarë themeluan “Shoqërinë e të shtypurit shkronja shqip”, që ka luajtur një rol të madh për emancipimin kulturor të popullit tonë. Këshilli qëndror i shoqatës kryesohej nga Sami Frashëri. Në të merrnin pjesë shumë patriot të njohur.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

SHPËRNDAJE
Arikulli pasues12 Tetor 1913, Esat Pasha formoi Qeveri në Durrës
Arikulli vijues12 Tetor 1415, dokumenta për doganën e Ishmit
Qendra Mbarëkombëtare e Koleksionistëve Shqiptarë (QMKSH) është një organizatë jo-fitimprurëse e hapur në 2007 me qëllim promovimin e materialeve origjinale të koleksionistëve shqiptarë dhe të huaj mbi data apo figura historike të kombit me fokusim parësor zhvillimin e ndërgjegjes historike të kombit. Qëllimi është anëtarësimi i një rrjeti elitar koleksionistësh shqiptarë brenda e jashtë vendit, për të bërë të mundur nxitjen dhe mbledhjen e tyre për të organizuar ekspozita e aktivitete.

PËRGJIGJU

7 + 8 =