12 Tetor 1913, Esat Pasha formoi Qeveri në Durrës

0
519

Esat Pasha

Esat Pashë Toptani, më 12 Tetor 1913, shpalli në Durrës formimin e “Pleqësisë së Shqipërisë së Mesme”, në krye të së cilës u vu vetë. Ai preu çdo marrëdhënie me Qeverinë e Vlorës dhe filloi luftën kundër saj. Pushteti i Toptanit shtrihej në një zonë të ngushtë, që përfshinte Durrësin, Shijakun, Peqinin, Kavajën dhe Tiranë.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

SHPËRNDAJE
Arikulli pasues12 Tetor 1918, memorandum politik i Sevasti Qirjazit
Arikulli vijues12 Tetor 1879, u themelua “Shoqëria e të shtypurit shkronja shqip”
Qendra Mbarëkombëtare e Koleksionistëve Shqiptarë (QMKSH) është një organizatë jo-fitimprurëse e hapur në 2007 me qëllim promovimin e materialeve origjinale të koleksionistëve shqiptarë dhe të huaj mbi data apo figura historike të kombit me fokusim parësor zhvillimin e ndërgjegjes historike të kombit. Qëllimi është anëtarësimi i një rrjeti elitar koleksionistësh shqiptarë brenda e jashtë vendit, për të bërë të mundur nxitjen dhe mbledhjen e tyre për të organizuar ekspozita e aktivitete.

PËRGJIGJU

4 + 3 =