12 Tetor 1918, memorandum politik i Sevasti Qirjazit

0
320

Sevasti Qirjazi

Në emër të “Partisë Politike”, që drejtonte në SHBA, patriotia Sevasti Qiriazi, më 12 Tetor 1918, i dërgoi Fuqive të Mëdha një memorandum në mbrojtje të çështjes kombëtare shqiptare.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

SHPËRNDAJE
Arikulli pasues12 Tetor 1920, kërkesë për pranim në Lidhjen e Kombeve
Arikulli vijues12 Tetor 1913, Esat Pasha formoi Qeveri në Durrës
Qendra Mbarëkombëtare e Koleksionistëve Shqiptarë (QMKSH) është një organizatë jo-fitimprurëse e hapur në 2007 me qëllim promovimin e materialeve origjinale të koleksionistëve shqiptarë dhe të huaj mbi data apo figura historike të kombit me fokusim parësor zhvillimin e ndërgjegjes historike të kombit. Qëllimi është anëtarësimi i një rrjeti elitar koleksionistësh shqiptarë brenda e jashtë vendit, për të bërë të mundur nxitjen dhe mbledhjen e tyre për të organizuar ekspozita e aktivitete.

PËRGJIGJU

9 + 4 =