12 Tetor 1920, kërkesë për pranim në Lidhjen e Kombeve

0
336

Kongresi i Lushnjës

Qeveria Shqiptare e dalë nga Kongresi i Lushnjës, më 12 Tetor 1920, kishte bërë kërkesën për t’u pranuar në Lidhjen e Kombeve. Ky hap diplomatik synonte, që përmes pranimit të ripohohej njohja ndërkombëtare e shtetit të rilindur shqiptar. Një akt i tillë merrte vlerën e njohjes kolektive të qeverisë shqiptare.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

SHPËRNDAJE
Arikulli pasues12 Tetor 1927, lindi Gjon Ujka, ekonomist
Arikulli vijues12 Tetor 1918, memorandum politik i Sevasti Qirjazit
Qendra Mbarëkombëtare e Koleksionistëve Shqiptarë (QMKSH) është një organizatë jo-fitimprurëse e hapur në 2007 me qëllim promovimin e materialeve origjinale të koleksionistëve shqiptarë dhe të huaj mbi data apo figura historike të kombit me fokusim parësor zhvillimin e ndërgjegjes historike të kombit. Qëllimi është anëtarësimi i një rrjeti elitar koleksionistësh shqiptarë brenda e jashtë vendit, për të bërë të mundur nxitjen dhe mbledhjen e tyre për të organizuar ekspozita e aktivitete.

PËRGJIGJU

1 + 9 =