12 Tetor 1947, tharja e kënetës së Maliqit

0
442

Këneta e Maliqit

Me 12 Tetor 1947, përfundoi baza e parë për tharjen e kënetës së Maliqit. Për nevojën e bonifikimit të saj, ishte folur që në kohën e Monarkisë.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

SHPËRNDAJE
Arikulli pasues12 Tetor 1968, hekurudha Rogozhinë-Fier
Arikulli vijues12 Tetor 1937, u ndalua gazeta “Sazani”
Qendra Mbarëkombëtare e Koleksionistëve Shqiptarë (QMKSH) është një organizatë jo-fitimprurëse e hapur në 2007 me qëllim promovimin e materialeve origjinale të koleksionistëve shqiptarë dhe të huaj mbi data apo figura historike të kombit me fokusim parësor zhvillimin e ndërgjegjes historike të kombit. Qëllimi është anëtarësimi i një rrjeti elitar koleksionistësh shqiptarë brenda e jashtë vendit, për të bërë të mundur nxitjen dhe mbledhjen e tyre për të organizuar ekspozita e aktivitete.

PËRGJIGJU

1 + 2 =