12 Tetor 1968, hekurudha Rogozhinë-Fier

0
314

Hekurudhë

Përurimi i hekurudhës Rrogozhinë-Fier, u bë më 12 Tetor 1968. Ajo është 54 kilometra e gjatë dhe lidh dy qëndrat e rëndësishme të Myzeqesë.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

SHPËRNDAJE
Arikulli pasues12 Tetor 1974, Spartakiada e III Kombëtare
Arikulli vijues12 Tetor 1947, tharja e kënetës së Maliqit
Qendra Mbarëkombëtare e Koleksionistëve Shqiptarë (QMKSH) është një organizatë jo-fitimprurëse e hapur në 2007 me qëllim promovimin e materialeve origjinale të koleksionistëve shqiptarë dhe të huaj mbi data apo figura historike të kombit me fokusim parësor zhvillimin e ndërgjegjes historike të kombit. Qëllimi është anëtarësimi i një rrjeti elitar koleksionistësh shqiptarë brenda e jashtë vendit, për të bërë të mundur nxitjen dhe mbledhjen e tyre për të organizuar ekspozita e aktivitete.

PËRGJIGJU

7 + 1 =