12 Tetor 1978, u përurua heci i Fierzës

0
298

Heci i Fierzës

Hidrocentrali i Fierzës, një nga më të mëdhenjtë e vendit tonë, u përurua më 12 Tetor 1978. Ai ka 4 agregate dhe një fuqi të vendosur prej 500 mijë kilovat dhe prodhim mesatar vjetor të energjisë elektrike, prej një miliard e 800 milion kilovat/orë.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

SHPËRNDAJE
Arikulli pasues12 Tetor 1982, premiera e filmit “Një ngjarje në liqen”
Arikulli vijues12 Tetor 1974, Spartakiada e III Kombëtare
Qendra Mbarëkombëtare e Koleksionistëve Shqiptarë (QMKSH) është një organizatë jo-fitimprurëse e hapur në 2007 me qëllim promovimin e materialeve origjinale të koleksionistëve shqiptarë dhe të huaj mbi data apo figura historike të kombit me fokusim parësor zhvillimin e ndërgjegjes historike të kombit. Qëllimi është anëtarësimi i një rrjeti elitar koleksionistësh shqiptarë brenda e jashtë vendit, për të bërë të mundur nxitjen dhe mbledhjen e tyre për të organizuar ekspozita e aktivitete.

PËRGJIGJU

1 + 4 =