12 Tetor 1991, Adem Demaçi nderohet me çmimin “Saharov”

0
312

Adem Demaçi

Më 12 Tetor 1991 Adem Demaçi, Mandela i Europës u nderua me çmimin “Saharov”.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

SHPËRNDAJE
Arikulli pasues12 Tetor 1994, miratimi i ligjit për pasurinë kulturore
Arikulli vijues12 Tetor 1982, premiera e filmit “Një ngjarje në liqen”
Qendra Mbarëkombëtare e Koleksionistëve Shqiptarë (QMKSH) është një organizatë jo-fitimprurëse e hapur në 2007 me qëllim promovimin e materialeve origjinale të koleksionistëve shqiptarë dhe të huaj mbi data apo figura historike të kombit me fokusim parësor zhvillimin e ndërgjegjes historike të kombit. Qëllimi është anëtarësimi i një rrjeti elitar koleksionistësh shqiptarë brenda e jashtë vendit, për të bërë të mundur nxitjen dhe mbledhjen e tyre për të organizuar ekspozita e aktivitete.

PËRGJIGJU

1 + 7 =