12 Tetor 1994, miratimi i ligjit për pasurinë kulturore

0
326

Trashëgimia kulturore shqiptare

Kuvendi i Republikës së Shqipërisë, i mbledhur në seancë plenare, më 12 Tetor të vitit 1994, miratoi ligjin, “Për mbrojtjen e pasurisë kulturore të luajtshme e të paluajtshme”.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

SHPËRNDAJE
Arikulli pasues12 Tetor 2000, marrëveshje për borxhin me Italinë
Arikulli vijues12 Tetor 1991, Adem Demaçi nderohet me çmimin “Saharov”
Qendra Mbarëkombëtare e Koleksionistëve Shqiptarë (QMKSH) është një organizatë jo-fitimprurëse e hapur në 2007 me qëllim promovimin e materialeve origjinale të koleksionistëve shqiptarë dhe të huaj mbi data apo figura historike të kombit me fokusim parësor zhvillimin e ndërgjegjes historike të kombit. Qëllimi është anëtarësimi i një rrjeti elitar koleksionistësh shqiptarë brenda e jashtë vendit, për të bërë të mundur nxitjen dhe mbledhjen e tyre për të organizuar ekspozita e aktivitete.

PËRGJIGJU

3 + 3 =