13 Janar 1981, u përkthye romani i Migel Asturias “Papa jeshil”

0
377

Në Janar të vitit 1981, u vu në qarkullim romani  i shkrimtarit guatemalas, Migel Asturias “Papa Jeshil”, përkthyer nga Perto Zheji. Kjo  ishte vepra e katërt e këtij nobelisti që  i prezantohej lexuesit shqiptar. Më 1971, doli në Prishtinë, “Legjenda e Guatemalës”. Një vit më pas u botua në Tiranë “Week-end në Guatemalë” dhe më 1974, “Zoti President”.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

SHPËRNDAJE
Arikulli pasues13 Janar 1993, u vendosën marrëdhëniet diplomatike me Ukrainën
Arikulli vijues13 Janar 1967, u vu në skenë “Zonja e bujtinës”
Qendra Mbarëkombëtare e Koleksionistëve Shqiptarë (QMKSH) është një organizatë jo-fitimprurëse e hapur në 2007 me qëllim promovimin e materialeve origjinale të koleksionistëve shqiptarë dhe të huaj mbi data apo figura historike të kombit me fokusim parësor zhvillimin e ndërgjegjes historike të kombit. Qëllimi është anëtarësimi i një rrjeti elitar koleksionistësh shqiptarë brenda e jashtë vendit, për të bërë të mundur nxitjen dhe mbledhjen e tyre për të organizuar ekspozita e aktivitete.