13 Nëntor 1912, protestë e Arbëreshëve kundër synimeve shoviniste

0
286

Hora e Arbëreshëve

Kolonia e Horës së Arbëreshëve në rrethin e Palermos, në Nëntor të vitit 1912, protestoi kundër synimeve shoviniste ndaj tokave shqiptare të qeverive greke, serbe e malazeze, që filluan t’i vinin në jetë, gjatë Luftës së Parë Ballkanike, e cila shpërtheu, në Tetor të vitit 1912.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

SHPËRNDAJE
Arikulli pasues13 Nëntor 1913, lindi gjeologu dhe pedagogu i shquar Injac Ndoja
Arikulli vijues13 Nëntor 1522, u shua Marin Barleti, historiani dhe humanisti i shquar
Qendra Mbarëkombëtare e Koleksionistëve Shqiptarë (QMKSH) është një organizatë jo-fitimprurëse e hapur në 2007 me qëllim promovimin e materialeve origjinale të koleksionistëve shqiptarë dhe të huaj mbi data apo figura historike të kombit me fokusim parësor zhvillimin e ndërgjegjes historike të kombit. Qëllimi është anëtarësimi i një rrjeti elitar koleksionistësh shqiptarë brenda e jashtë vendit, për të bërë të mundur nxitjen dhe mbledhjen e tyre për të organizuar ekspozita e aktivitete.

PËRGJIGJU

8 + 7 =