13 Nëntor 1937, shoqata e miqësisë Shqipëri-Greqi

0
338

Shqipëri-Greqi

Në Tiranë, më 13 Nëntor 1937, u formua shoqata e parë e miqësisë Shqipëri-Greqi. Në Athinë prej vitesh zhvillonte veprimtarinë e saj një shoqatë analoge.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

SHPËRNDAJE
Arikulli pasues13 Nëntor 1937, Sali Nallbani, kampioni shqiptar i tenisit fiton kupën “Malvezzi”
Arikulli vijues13 Nëntor 1913, lindi gjeologu dhe pedagogu i shquar Injac Ndoja
Qendra Mbarëkombëtare e Koleksionistëve Shqiptarë (QMKSH) është një organizatë jo-fitimprurëse e hapur në 2007 me qëllim promovimin e materialeve origjinale të koleksionistëve shqiptarë dhe të huaj mbi data apo figura historike të kombit me fokusim parësor zhvillimin e ndërgjegjes historike të kombit. Qëllimi është anëtarësimi i një rrjeti elitar koleksionistësh shqiptarë brenda e jashtë vendit, për të bërë të mundur nxitjen dhe mbledhjen e tyre për të organizuar ekspozita e aktivitete.

PËRGJIGJU

5 + 6 =