13 Nëntor 1948, lindi Pavlina Mani, një nga aktoret më të mëdha të skenës shqiptare

0
342

Pavlina Mani

Aktorja e mirënjohur, Pavlina Mani, u lind në Lushnjë, më 13 Nëntor 1948. Ajo mbetet një nga figurat më të spikatura të skenës dhe ekranit shqiptar. Sot, bashkë më të shoqin, regjizorin Pirro Mani, jetojnë në Shtetet e Bashkuara të Amerikës.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

SHPËRNDAJE
Arikulli pasues13 Nëntor 1958, marrëdhëniet diplomatike Shqipëri-Guine
Arikulli vijues13 Nëntor 1946, spastrimi i kanalit të Korfuzit
Qendra Mbarëkombëtare e Koleksionistëve Shqiptarë (QMKSH) është një organizatë jo-fitimprurëse e hapur në 2007 me qëllim promovimin e materialeve origjinale të koleksionistëve shqiptarë dhe të huaj mbi data apo figura historike të kombit me fokusim parësor zhvillimin e ndërgjegjes historike të kombit. Qëllimi është anëtarësimi i një rrjeti elitar koleksionistësh shqiptarë brenda e jashtë vendit, për të bërë të mundur nxitjen dhe mbledhjen e tyre për të organizuar ekspozita e aktivitete.

PËRGJIGJU

8 + 1 =