13 Nëntor 1958, marrëdhëniet diplomatike Shqipëri-Guine

0
294

Ministria e Jashtme

Më 13 Nëntor të vitit 1958, vetëm një muaj pas shpalljes së pavarësisë, midis vendit tonë dhe Republikës së Guinesë, u vendosën marrëdhëniet diplomatike.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

SHPËRNDAJE
Arikulli pasues13 Nëntor 1992, miratimi i ligjit për simbolet kombëtare
Arikulli vijues13 Nëntor 1948, lindi Pavlina Mani, një nga aktoret më të mëdha të skenës shqiptare
Qendra Mbarëkombëtare e Koleksionistëve Shqiptarë (QMKSH) është një organizatë jo-fitimprurëse e hapur në 2007 me qëllim promovimin e materialeve origjinale të koleksionistëve shqiptarë dhe të huaj mbi data apo figura historike të kombit me fokusim parësor zhvillimin e ndërgjegjes historike të kombit. Qëllimi është anëtarësimi i një rrjeti elitar koleksionistësh shqiptarë brenda e jashtë vendit, për të bërë të mundur nxitjen dhe mbledhjen e tyre për të organizuar ekspozita e aktivitete.

PËRGJIGJU

4 + 1 =