13 Tetor 1396, fretërit shqiptarë u përjashtuan nga taksa

0
378

Venediku mesjetar

Senati i Venedikut, pasi shqyrtoi lutjen e kuvendeve të fretëve në trojet shqiptare, më 13 Tetor 1396, i përjashtoi ato nga taksat për “sendet e pasuritë”, si dhe për frutet e pronave që kishin në viset e Durrësit.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

SHPËRNDAJE
Arikulli pasues13 Tetor 1461, Skënderbeu ndihmon mbretin e Napolit
Arikulli vijuesSytë nga Stokholmi për Kadarenë! Sot ndahen çmimet Nobel!
Qendra Mbarëkombëtare e Koleksionistëve Shqiptarë (QMKSH) është një organizatë jo-fitimprurëse e hapur në 2007 me qëllim promovimin e materialeve origjinale të koleksionistëve shqiptarë dhe të huaj mbi data apo figura historike të kombit me fokusim parësor zhvillimin e ndërgjegjes historike të kombit. Qëllimi është anëtarësimi i një rrjeti elitar koleksionistësh shqiptarë brenda e jashtë vendit, për të bërë të mundur nxitjen dhe mbledhjen e tyre për të organizuar ekspozita e aktivitete.

PËRGJIGJU

4 + 7 =