13 Tetor 1461, Skënderbeu ndihmon mbretin e Napolit

0
480

Skënderbeu

Forcat e bashkuara shqiptare dhe napolitane, më 13 Tetor 1461, sulmuan Orsinin, një nga kundërshtarët e mbretit të Napolit dhe aleatit të Gjergj Kastriotit dhe i shkaktuan atij një disfatë të rëndë. Gjatë fushatës së Gjergj Kastriotit, për të ndihmuar aleatët e vet në Itali, heroi ynë bëri përpjekje për zgjidhje paqësore të kontradiktave.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

SHPËRNDAJE
Arikulli pasues13 Tetor 1912, mesha e parë shqip në SHBA
Arikulli vijues13 Tetor 1396, fretërit shqiptarë u përjashtuan nga taksa
Qendra Mbarëkombëtare e Koleksionistëve Shqiptarë (QMKSH) është një organizatë jo-fitimprurëse e hapur në 2007 me qëllim promovimin e materialeve origjinale të koleksionistëve shqiptarë dhe të huaj mbi data apo figura historike të kombit me fokusim parësor zhvillimin e ndërgjegjes historike të kombit. Qëllimi është anëtarësimi i një rrjeti elitar koleksionistësh shqiptarë brenda e jashtë vendit, për të bërë të mundur nxitjen dhe mbledhjen e tyre për të organizuar ekspozita e aktivitete.

PËRGJIGJU

7 + 3 =