13 Tetor 1912, mesha e parë shqip në SHBA

0
492

Shoqëria e parë kishtare në SHBA

Më 13 Tetor të vitit 1912, u mbajt mesha e parë në gjuhën shqipe, në kishën shqiptare në South Bridge të Shteteve të Bashkuara. Kisha me emrin e Shën Kollit, u ndërtua nga bashkatdhetarët tanë në mërgim dhe u celebrua nga At Fan Noli dhe At Naum Cere.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

SHPËRNDAJE
Arikulli pasues13 Tetor 1924, Shqiperia e Nolit aderon në 2 konventa
Arikulli vijues13 Tetor 1461, Skënderbeu ndihmon mbretin e Napolit
Qendra Mbarëkombëtare e Koleksionistëve Shqiptarë (QMKSH) është një organizatë jo-fitimprurëse e hapur në 2007 me qëllim promovimin e materialeve origjinale të koleksionistëve shqiptarë dhe të huaj mbi data apo figura historike të kombit me fokusim parësor zhvillimin e ndërgjegjes historike të kombit. Qëllimi është anëtarësimi i një rrjeti elitar koleksionistësh shqiptarë brenda e jashtë vendit, për të bërë të mundur nxitjen dhe mbledhjen e tyre për të organizuar ekspozita e aktivitete.

PËRGJIGJU

2 + 8 =