13 Tetor 1924, Shqiperia e Nolit aderon në 2 konventa

0
371

Fan Noli

Gjatë qeverisjes së  Fan Nolit, më 13 Tetor të vitit 1924, Shqipëria aderoi në dy akte të rëndësishme të së Drejtës Ndërkombëtare, “Konventa për ndalimin e shitjes së grave dhe të fëmijëve” dhe “Konventën për ndalimin e qarkullimit dhe trafikut të publikimeve të turpshme”.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

SHPËRNDAJE
Arikulli pasues13 Tetor 1924, themelimi i shoqërisë “Bashkimi”
Arikulli vijues13 Tetor 1912, mesha e parë shqip në SHBA
Qendra Mbarëkombëtare e Koleksionistëve Shqiptarë (QMKSH) është një organizatë jo-fitimprurëse e hapur në 2007 me qëllim promovimin e materialeve origjinale të koleksionistëve shqiptarë dhe të huaj mbi data apo figura historike të kombit me fokusim parësor zhvillimin e ndërgjegjes historike të kombit. Qëllimi është anëtarësimi i një rrjeti elitar koleksionistësh shqiptarë brenda e jashtë vendit, për të bërë të mundur nxitjen dhe mbledhjen e tyre për të organizuar ekspozita e aktivitete.

PËRGJIGJU

9 + 6 =