13 Tetor 1924, themelimi i shoqërisë “Bashkimi”

0
452

Avni Rustemi

Me nismën e Avni Rustemit, më 13 Tetor 1924, u themelua shoqëria “Bashkimi”, organizatë politike dhe shoqërore me karakter demokratik. Grumbulloi në gjirin e vet, patriot demokratë, të rinj intelektualë, punëtorë dhe fshatarë. Si organizata më e madhe demokratike dhe përparimtare e viteve 20-të, parashikonte në programin e saj reforma demokratike.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

SHPËRNDAJE
Arikulli pasues13 Tetor 1926, shërbim konsullor Shqipëri-Greqi
Arikulli vijues13 Tetor 1924, Shqiperia e Nolit aderon në 2 konventa
Qendra Mbarëkombëtare e Koleksionistëve Shqiptarë (QMKSH) është një organizatë jo-fitimprurëse e hapur në 2007 me qëllim promovimin e materialeve origjinale të koleksionistëve shqiptarë dhe të huaj mbi data apo figura historike të kombit me fokusim parësor zhvillimin e ndërgjegjes historike të kombit. Qëllimi është anëtarësimi i një rrjeti elitar koleksionistësh shqiptarë brenda e jashtë vendit, për të bërë të mundur nxitjen dhe mbledhjen e tyre për të organizuar ekspozita e aktivitete.

PËRGJIGJU

5 + 5 =