13 Tetor 1943, Italia i shpall luftë Gjermanisë

0
453

Lufta e Dytë Botërore

Qeveria Italiane e gjeneral Badolios, më 13 Tetor 1943, i shpalli luftë Gjermanisë dhe tre aleatët e mëdhenj, SHBA, BRSS dhe Anglia, e njohën Italinë, si palë aleate në luftë kundër Gjermanisë naziste.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

SHPËRNDAJE
Arikulli pasues13 Tetor 1931, lindi Dritëro Agolli
Arikulli vijues13 Tetor 1937, përurimi i shkollës për infermiere
Qendra Mbarëkombëtare e Koleksionistëve Shqiptarë (QMKSH) është një organizatë jo-fitimprurëse e hapur në 2007 me qëllim promovimin e materialeve origjinale të koleksionistëve shqiptarë dhe të huaj mbi data apo figura historike të kombit me fokusim parësor zhvillimin e ndërgjegjes historike të kombit. Qëllimi është anëtarësimi i një rrjeti elitar koleksionistësh shqiptarë brenda e jashtë vendit, për të bërë të mundur nxitjen dhe mbledhjen e tyre për të organizuar ekspozita e aktivitete.

PËRGJIGJU

7 + 8 =