13 Tetor 1995, Traktati i Miqësisë me Italinë

0
353

Marrëdhëniet Shqipëri-Itali

Në kryeqytetin Italian, më 13 Tetor 1995, u nënshkura “Traktati i Miqësisë dhe Bashkëpunimit midis Republikës së Shqipërisë dhe Republikës italiane”. Ai përbën bazën kryesore juridike, për zhvillimin e marrëdhënieve dypalëshe në të gjitha fushat e veprimtarisë dhe të shkëmbimeve të ndërsjellta.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

SHPËRNDAJE
Arikulli pasues12 Tetor 1415, dokumenta për doganën e Ishmit
Arikulli vijues13 Tetor 1992, marrëveshje për informim me Kosovën
Qendra Mbarëkombëtare e Koleksionistëve Shqiptarë (QMKSH) është një organizatë jo-fitimprurëse e hapur në 2007 me qëllim promovimin e materialeve origjinale të koleksionistëve shqiptarë dhe të huaj mbi data apo figura historike të kombit me fokusim parësor zhvillimin e ndërgjegjes historike të kombit. Qëllimi është anëtarësimi i një rrjeti elitar koleksionistësh shqiptarë brenda e jashtë vendit, për të bërë të mundur nxitjen dhe mbledhjen e tyre për të organizuar ekspozita e aktivitete.

PËRGJIGJU

1 + 4 =