14 Janar 1896, shoqëritë patriotike shtrijnë degët nga Kostandinopoja në Egjipt

0
466

Në Egjipt, më 14 Janar 1896, u themelua “Dega e Shoqërisë së Kostandionpojës për shkronjat shqip”. Ajo zhvilloi një veprimtari të dendur për përhapjen e ndjenjave kombëtare midis mërgimtarëve shqiptarë gjithashtu për krijimin e lidhjeve me atdheun dhe për shpërndarjen e librave në gjuhën shqipe.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

SHPËRNDAJE
Arikulli pasues14 Janar 1847, thirrje për kryengritje e Josif Bagerit për popullin shqiptar
Arikulli vijues14 Janar 1822, lindi Jani Vreto
Qendra Mbarëkombëtare e Koleksionistëve Shqiptarë (QMKSH) është një organizatë jo-fitimprurëse e hapur në 2007 me qëllim promovimin e materialeve origjinale të koleksionistëve shqiptarë dhe të huaj mbi data apo figura historike të kombit me fokusim parësor zhvillimin e ndërgjegjes historike të kombit. Qëllimi është anëtarësimi i një rrjeti elitar koleksionistësh shqiptarë brenda e jashtë vendit, për të bërë të mundur nxitjen dhe mbledhjen e tyre për të organizuar ekspozita e aktivitete.