14 Janar 1937, lindi publicisti kosovar Beqir Hoti

0
422

Publicist Kosovar Beqir Hoti, u lind më 14 Janar 1937. Ai u diplomua për gjuhë dhe letërsi shqipe në Universitetin e Prishtinës, duke filluar karrierën e tij si korrespodent i përhershem i Pejës, pranë gazetës “Rilindja”, që dilte në Prishtinë. Më pas u transferua dhe punoi në redaksinë e kësaj fletoreje, ndërsa gjatë viteve 1985-1989 ishte kryeredaktor përgjegjës i së përditshmes. Nga pena e Beqir Hotit kanë dalë mijëra shkrime gazetareske të gjinive të ndryshme.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

SHPËRNDAJE
Arikulli pasues14 Janar 1998, marrëveshje me Maqedoninë për vijën kufitare
Arikulli vijues14 Janar 1927, marëveshje tregëtare me Rumaninë
Qendra Mbarëkombëtare e Koleksionistëve Shqiptarë (QMKSH) është një organizatë jo-fitimprurëse e hapur në 2007 me qëllim promovimin e materialeve origjinale të koleksionistëve shqiptarë dhe të huaj mbi data apo figura historike të kombit me fokusim parësor zhvillimin e ndërgjegjes historike të kombit. Qëllimi është anëtarësimi i një rrjeti elitar koleksionistësh shqiptarë brenda e jashtë vendit, për të bërë të mundur nxitjen dhe mbledhjen e tyre për të organizuar ekspozita e aktivitete.