14 nëntor 1716, përkujtohet filozofi Gotfrid Lejbnic

0
360

Gotfrid Lejbnic

Sot përkujtohet filozofi i madh gjerman Gotfrid Lejbnic, i cili me letrat e tij vuri gurin e parë themeltar në studimet albanologjike. Shkencëtari universal, është dijetari i parë, që u interesua për natyrën e gjuhës shqipe, për prejardhjen e saj nga ilirishtja. Lejbnic, u nda nga jeta më 14 Nëntor 1716.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

SHPËRNDAJE
Arikulli pasues14 Nëntor 1647, Gjergj Vlodanji shkruan për kryengritjen shqiptare kundër otomanëve
Arikulli vijues15 Nëntor 1974, dy filma premierë në Tiranë
Qendra Mbarëkombëtare e Koleksionistëve Shqiptarë (QMKSH) është një organizatë jo-fitimprurëse e hapur në 2007 me qëllim promovimin e materialeve origjinale të koleksionistëve shqiptarë dhe të huaj mbi data apo figura historike të kombit me fokusim parësor zhvillimin e ndërgjegjes historike të kombit. Qëllimi është anëtarësimi i një rrjeti elitar koleksionistësh shqiptarë brenda e jashtë vendit, për të bërë të mundur nxitjen dhe mbledhjen e tyre për të organizuar ekspozita e aktivitete.

PËRGJIGJU

6 + 7 =