14 Nëntor 1908, Kongresi i Manastirit

0
374

Kongresi i Manastirit

Më 14 nëntor 1908, në Manastir filloi punimet Kongresi i Manastirit. Ata që u mblodhën dhe i dhanë Shqipërisë dhe shqiptarëve, alfabetin qe përdorim edhe  sot ishin: Shahin Kolonja, Sotir Peci, Ndre Mjeda, Mithat Frashëri, Gjergj Fishta, Gjergj Qiriazi, Luigj Gurakuqi, Bajo Topulli, G. Çilika, Sami Pojani, Loni Nasi, Simon Shuteriqi, Dhimitër Mole, Hil Mosi, Thoma Avrami, Zenel Sulejmani, Mati Logoreci, Fehmi Xavalani, Nyzet Vrioni, Refik Toptani e Rrok Berisha.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

SHPËRNDAJE
Arikulli pasues14 Nëntor 1920, jep dorëheqjen Kabineti i Sulejman Delvinës
Arikulli vijues14 Nëntor 1907, gazeta “Dashamiri” në Trieste
Qendra Mbarëkombëtare e Koleksionistëve Shqiptarë (QMKSH) është një organizatë jo-fitimprurëse e hapur në 2007 me qëllim promovimin e materialeve origjinale të koleksionistëve shqiptarë dhe të huaj mbi data apo figura historike të kombit me fokusim parësor zhvillimin e ndërgjegjes historike të kombit. Qëllimi është anëtarësimi i një rrjeti elitar koleksionistësh shqiptarë brenda e jashtë vendit, për të bërë të mundur nxitjen dhe mbledhjen e tyre për të organizuar ekspozita e aktivitete.

PËRGJIGJU

1 + 2 =