14 Nëntor 1920, jep dorëheqjen Kabineti i Sulejman Delvinës

0
265

Kabineti i Sulejman Delvinës

Kabineti i Sulejman Delvinës, më 14 Nëntor 1920, dha dorëheqjen. Ai kërkoi të respektohej dëshira e popullit dhe të bëheshin zgjedhjet për asamblenë kushtetuese, gjë që shtoi pakënaqësinë dhe intrigat e elementëve reaksionarë.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

SHPËRNDAJE
Arikulli pasues14 nëntor 1926, kryengritja antizogiste e Dukagjinit
Arikulli vijues14 Nëntor 1908, Kongresi i Manastirit
Qendra Mbarëkombëtare e Koleksionistëve Shqiptarë (QMKSH) është një organizatë jo-fitimprurëse e hapur në 2007 me qëllim promovimin e materialeve origjinale të koleksionistëve shqiptarë dhe të huaj mbi data apo figura historike të kombit me fokusim parësor zhvillimin e ndërgjegjes historike të kombit. Qëllimi është anëtarësimi i një rrjeti elitar koleksionistësh shqiptarë brenda e jashtë vendit, për të bërë të mundur nxitjen dhe mbledhjen e tyre për të organizuar ekspozita e aktivitete.

PËRGJIGJU

7 + 4 =