14 Nëntor 1944, beteja e Mushqetasë kundër forcave naziste

0
428

Çlirimi i Tiranës

Në kuadrin e Luftës së Tiranës, më 14 Nëntor 1944, u zhvillua beteja e Mushqetasë, një nga përleshjet më të sukseshme kundër forcave naziste. Gjatë betejës që zgjati 24 orë, u asgjesuan 1700 forca armike, që synonin të hynin në kryeqytet, ku zhvilloheshin luftime të ashpra dhe u kapën gjithë materialet luftarake të autokolonës.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

SHPËRNDAJE
Arikulli pasues14 Nëntor 1992, marrëveshja Shqipëri-Hungari mbi sistemin e taksimit
Arikulli vijues14 nëntor 1926, kryengritja antizogiste e Dukagjinit
Qendra Mbarëkombëtare e Koleksionistëve Shqiptarë (QMKSH) është një organizatë jo-fitimprurëse e hapur në 2007 me qëllim promovimin e materialeve origjinale të koleksionistëve shqiptarë dhe të huaj mbi data apo figura historike të kombit me fokusim parësor zhvillimin e ndërgjegjes historike të kombit. Qëllimi është anëtarësimi i një rrjeti elitar koleksionistësh shqiptarë brenda e jashtë vendit, për të bërë të mundur nxitjen dhe mbledhjen e tyre për të organizuar ekspozita e aktivitete.

PËRGJIGJU

1 + 4 =