14 Nëntor 1997, ceremonia mortore e tragjedisë së Otrantos

0
293

Tragjedia e Otrantos

Në ceremoninë e dhimbshme mortore, që u organizua në Vlorë, më 14 Nëntor 1997, u varrosën 42 nga 52 viktimat e tragjedisë të Kanalit të Otrantos.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

SHPËRNDAJE
Arikulli pasues13 Nëntor 1522, u shua Marin Barleti, historiani dhe humanisti i shquar
Arikulli vijues14 Nëntor 1992, marrëveshja Shqipëri-Hungari mbi sistemin e taksimit
Qendra Mbarëkombëtare e Koleksionistëve Shqiptarë (QMKSH) është një organizatë jo-fitimprurëse e hapur në 2007 me qëllim promovimin e materialeve origjinale të koleksionistëve shqiptarë dhe të huaj mbi data apo figura historike të kombit me fokusim parësor zhvillimin e ndërgjegjes historike të kombit. Qëllimi është anëtarësimi i një rrjeti elitar koleksionistësh shqiptarë brenda e jashtë vendit, për të bërë të mundur nxitjen dhe mbledhjen e tyre për të organizuar ekspozita e aktivitete.

PËRGJIGJU

6 + 3 =