15 Nëntor 1915, numri i parë i gazetës Flamuri i Shqipërisë

0
452

Shqiptarët e Rumanisë

Në Kostancë te Rumanisë, më 15 Nëntor 1915, mërgimtarët tanë nxorrën numrin e parë të gazetës shoqërore e  politike, “Flamuri i Shqipërisë”. Botohej tre herë në muaj dhe trajtonte e mbronte, çështjen kombëtare.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

SHPËRNDAJE
Arikulli pasues15 Nëntor 1916, numri i parë i gazetës Posta e Shqipërisë
Arikulli vijues15 Nëntor 1835, ekspeditë për të shtypur kryengritjen në Shkodër
Qendra Mbarëkombëtare e Koleksionistëve Shqiptarë (QMKSH) është një organizatë jo-fitimprurëse e hapur në 2007 me qëllim promovimin e materialeve origjinale të koleksionistëve shqiptarë dhe të huaj mbi data apo figura historike të kombit me fokusim parësor zhvillimin e ndërgjegjes historike të kombit. Qëllimi është anëtarësimi i një rrjeti elitar koleksionistësh shqiptarë brenda e jashtë vendit, për të bërë të mundur nxitjen dhe mbledhjen e tyre për të organizuar ekspozita e aktivitete.

PËRGJIGJU

6 + 9 =