15 Nëntor 1916, numri i parë i gazetës Posta e Shqipërisë

0
407

Posta e Shqipërisë

Gazeta e klerit katolik “Posta e Shqipërisë”, doli për herë të parë në Shkodër, më 15 Nëntor 1916. Botohej dy herë në javë dhe trajtonte problemet politike e kulturore të kohës.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

SHPËRNDAJE
Arikulli pasues15 Nëntor 1925, u lind Zihni Sinoimeri, inxhinier, gjeolog
Arikulli vijues15 Nëntor 1915, numri i parë i gazetës Flamuri i Shqipërisë
Qendra Mbarëkombëtare e Koleksionistëve Shqiptarë (QMKSH) është një organizatë jo-fitimprurëse e hapur në 2007 me qëllim promovimin e materialeve origjinale të koleksionistëve shqiptarë dhe të huaj mbi data apo figura historike të kombit me fokusim parësor zhvillimin e ndërgjegjes historike të kombit. Qëllimi është anëtarësimi i një rrjeti elitar koleksionistësh shqiptarë brenda e jashtë vendit, për të bërë të mundur nxitjen dhe mbledhjen e tyre për të organizuar ekspozita e aktivitete.

PËRGJIGJU

1 + 6 =