15 Nëntor 1926, marrëveshje tregëtare me kolonitë Britanike

0
271

Ambasada shqiptare në Britani

Me shkëmbim notash diplomatike, më 15 Nëntor 1926, aderuan në “Marrëveshjen Provizore Tregëtare, në bazë reciprociteti dhe kombit më të favorizuar përfunduar, midis Shqipërisë dhe Britanisë së Madhe”, disa koloni Britanike të kohës.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

SHPËRNDAJE
Arikulli pasues15 Nëntor 1934, u shua Refat Frashëri, mjek i shquar bakteriolog
Arikulli vijues15 Nëntor 1925, u lind Zihni Sinoimeri, inxhinier, gjeolog
Qendra Mbarëkombëtare e Koleksionistëve Shqiptarë (QMKSH) është një organizatë jo-fitimprurëse e hapur në 2007 me qëllim promovimin e materialeve origjinale të koleksionistëve shqiptarë dhe të huaj mbi data apo figura historike të kombit me fokusim parësor zhvillimin e ndërgjegjes historike të kombit. Qëllimi është anëtarësimi i një rrjeti elitar koleksionistësh shqiptarë brenda e jashtë vendit, për të bërë të mundur nxitjen dhe mbledhjen e tyre për të organizuar ekspozita e aktivitete.

PËRGJIGJU

2 + 8 =