15 Nëntor 1962, Konferenca e Parë e Studimeve Albanologjike

0
306

Albanologjia shqiptare

Në Tiranë, më 15 Nëntor 1962, filloi punimet “Konferenca e Parë e Studimeve Albanologjike”, duke e transferuar qendrën e këtyre studimeve të rëndësishme shkencore nga bota e jashtme në kryeqytetin tonë.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

SHPËRNDAJE
Arikulli pasues15 Nëntor 1974, dy filma premierë në Tiranë
Arikulli vijues15 Nëntor 1944, u shua Edith Durham, mike e Shqipërisë
Qendra Mbarëkombëtare e Koleksionistëve Shqiptarë (QMKSH) është një organizatë jo-fitimprurëse e hapur në 2007 me qëllim promovimin e materialeve origjinale të koleksionistëve shqiptarë dhe të huaj mbi data apo figura historike të kombit me fokusim parësor zhvillimin e ndërgjegjes historike të kombit. Qëllimi është anëtarësimi i një rrjeti elitar koleksionistësh shqiptarë brenda e jashtë vendit, për të bërë të mundur nxitjen dhe mbledhjen e tyre për të organizuar ekspozita e aktivitete.

PËRGJIGJU

6 + 5 =