16 Korrik 1962, u themelua Teatri Profesionist “Skampa” i Elbasanit

0
277

Teatri Profesionist “Skampa” i Elbasanit, u themelua, më 16 Korrik 1962. Bërthama e parë e aktorëve, u përzgjodh nga teatri amator, i cili ishte mjaft i zhvilluar. Kështu, në trupën profesioniste, u përfshinë Skënder Hoxha, Haxhi Sejko, Thanas Borodani, Hysni Hatibi, Demir Hyskja, Antoneta Kristo, etj. Regjizor i parë i trupës, ka qënë Lec Shllaku.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

SHPËRNDAJE
Arikulli pasues16 Korrik 1966, në skenën e TOB, u dha premiera e baletit “Detashmenti i kuq i grave”
Arikulli vijues16 Korrik 1943, u zhvillua beteja e Pojskës në Pogradec
Qendra Mbarëkombëtare e Koleksionistëve Shqiptarë (QMKSH) është një organizatë jo-fitimprurëse e hapur në 2007 me qëllim promovimin e materialeve origjinale të koleksionistëve shqiptarë dhe të huaj mbi data apo figura historike të kombit me fokusim parësor zhvillimin e ndërgjegjes historike të kombit. Qëllimi është anëtarësimi i një rrjeti elitar koleksionistësh shqiptarë brenda e jashtë vendit, për të bërë të mundur nxitjen dhe mbledhjen e tyre për të organizuar ekspozita e aktivitete.

PËRGJIGJU

3 + 3 =