17 Janar 1822, një shënim mbi vrasjen e Ali Pashë Tepelenës

0
270

Ka ardhur deri në ditët tona, shënimi i Igumenit të Manastirit të Shën Pantelejmonit Anania, mbi mënyrën si u vra Ali Pashë Tepelena, shkruar ditën e martë, më 17 Janar 1822. “E prenë Ali Pashën brenda në Manastir të Shën Pantelejmonit, thuhet në dorshkrim, brenda në odën e Zisi Kushniqit nga Janina dhe i ranë edhe me pushkë prej poshti nga bodrumi”.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

SHPËRNDAJE
Arikulli pasues17 Janar 1880, lindi piktori Ndoc Martini
Arikulli vijues17 Janar 1703, u mblodh Kuvendi i Arbërit
Qendra Mbarëkombëtare e Koleksionistëve Shqiptarë (QMKSH) është një organizatë jo-fitimprurëse e hapur në 2007 me qëllim promovimin e materialeve origjinale të koleksionistëve shqiptarë dhe të huaj mbi data apo figura historike të kombit me fokusim parësor zhvillimin e ndërgjegjes historike të kombit. Qëllimi është anëtarësimi i një rrjeti elitar koleksionistësh shqiptarë brenda e jashtë vendit, për të bërë të mundur nxitjen dhe mbledhjen e tyre për të organizuar ekspozita e aktivitete.