17 Korrik 1921, u formua në Gjirokastër “Lidhja e mësuesve”

0
478

Me nismën e Avni Rustemit, më 17 Korrik 1921, u formua në Gjirokastër, “Lidhja e mësuesve”. Në mbledhjen themeltare, u miratua statuti dhe një thirrje që drejtohej arsimtarëve, në të gjithë Shqipërinë. Pas krijimit të “Lidhjes së mësuesve”, në Gjirokastër, organizata të tilla përparimtare, u krijuan edhe në Durrës, Shkodër e gjetkë.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

SHPËRNDAJE
Arikulli pasues17 Korrik 1937, u ngrit komisioni i redaktorëve, “Visaret e Kombit”
Arikulli vijues17 Korrik 1921, u shpall e ashtuquajtura “Republikë e Mirditës”
Qendra Mbarëkombëtare e Koleksionistëve Shqiptarë (QMKSH) është një organizatë jo-fitimprurëse e hapur në 2007 me qëllim promovimin e materialeve origjinale të koleksionistëve shqiptarë dhe të huaj mbi data apo figura historike të kombit me fokusim parësor zhvillimin e ndërgjegjes historike të kombit. Qëllimi është anëtarësimi i një rrjeti elitar koleksionistësh shqiptarë brenda e jashtë vendit, për të bërë të mundur nxitjen dhe mbledhjen e tyre për të organizuar ekspozita e aktivitete.

PËRGJIGJU

3 + 6 =