2 Nëntor 1922, u lind Mark Gurakuqi, pedagog, publicist e studiues

0
884

Mark Gurakuqi

Një ndër punonjësit më të vjetër të Radio-Tiranës, Mark Gurakuqi, u lind në Pogradec, më 2 Nëntor 1922. Kreu Normalen e Elbasanit, ndërsa studimet e larta, i ndoqi në Firence të Italisë, në Beograd dhe u diplomua për filologji në Bullgari. U shqua si pedagog, shkrimtar, publicist dhe studiues. Pas çlirimit, punoi në radio dhe në gazetën “Bashkimi”, por emrin e tij e ndeshim shpesh edhe në faqet e fletoreve “Zëri i rinisë”, “Drita”, “Nëntori”, “Hosteni”, etj. Ka lënë librin biografik, “Luigj Gurakuqi”, “Autorët e problemeve të viteve ’30 ”, etj.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

SHPËRNDAJE
Arikulli pasues2 Nëntor 1938, koncert i Tefta Tashkos në “Luks”
Arikulli vijues2 Nëntor 1917, pushkatohet Themistokli Gërmenji
Qendra Mbarëkombëtare e Koleksionistëve Shqiptarë (QMKSH) është një organizatë jo-fitimprurëse e hapur në 2007 me qëllim promovimin e materialeve origjinale të koleksionistëve shqiptarë dhe të huaj mbi data apo figura historike të kombit me fokusim parësor zhvillimin e ndërgjegjes historike të kombit. Qëllimi është anëtarësimi i një rrjeti elitar koleksionistësh shqiptarë brenda e jashtë vendit, për të bërë të mundur nxitjen dhe mbledhjen e tyre për të organizuar ekspozita e aktivitete.

PËRGJIGJU

8 + 3 =