2 Nëntor 1938, koncert i Tefta Tashkos në “Luks”

0
503

Tefta Tashko

Përvjetorin e 28 të lindjes, këngëtarja e shquar Tefta Tashko, e festoi me dëgjuesit e saj. Më 2 Nëntor 1938, ajo dha koncert në kino-teatrin “Luks” të Korçës. E shoqëruar në piano nga profesori i Liceut Kombëtar Vinkler, ajo interpretoi pjesë klasike, këngë popullore, kompozime dhe aranzhime të kompozitorit Kristo Kono. Për koncertin e saj të suksesshëm shkroi shtypi i kohës.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

SHPËRNDAJE
Arikulli pasues2 Nëntor 1942, u shua Nebi Sefa, patriot
Arikulli vijues2 Nëntor 1922, u lind Mark Gurakuqi, pedagog, publicist e studiues
Qendra Mbarëkombëtare e Koleksionistëve Shqiptarë (QMKSH) është një organizatë jo-fitimprurëse e hapur në 2007 me qëllim promovimin e materialeve origjinale të koleksionistëve shqiptarë dhe të huaj mbi data apo figura historike të kombit me fokusim parësor zhvillimin e ndërgjegjes historike të kombit. Qëllimi është anëtarësimi i një rrjeti elitar koleksionistësh shqiptarë brenda e jashtë vendit, për të bërë të mundur nxitjen dhe mbledhjen e tyre për të organizuar ekspozita e aktivitete.

PËRGJIGJU

9 + 4 =