2 Nëntor 1942, u shua Nebi Sefa, patriot

0
342

Nebi Sefa

Patrioti demokrat Nebi Sefa, u nda nga jeta, më 2 Nëntor 1942. U arsimua në Berat, Kostancë dhe Selanik. Pas kthimit në vendlindjen e tij, Lushnjë, u mësonte bashkëqytetarëve fshehurazi, shqipen. Ai përkrahu Kongresin e Manastirit dhe memorandumin e Kuvendit të Gërçes. Ditën e shpalljes së pavarsisë, ishte delagat në Vlorë, ndërsa në 1920, anëtar i komisionit për thirrjen e Kongresit të Lushnjes dhe përkrahës i qeverisë të Sulejman Delvinës, që doli nga ai forum dhe i qeverisë revolucionare të Nolit.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

SHPËRNDAJE
Arikulli pasues2 Nëntor 2000, hapja e shkollave pas universitare
Arikulli vijues2 Nëntor 1938, koncert i Tefta Tashkos në “Luks”
Qendra Mbarëkombëtare e Koleksionistëve Shqiptarë (QMKSH) është një organizatë jo-fitimprurëse e hapur në 2007 me qëllim promovimin e materialeve origjinale të koleksionistëve shqiptarë dhe të huaj mbi data apo figura historike të kombit me fokusim parësor zhvillimin e ndërgjegjes historike të kombit. Qëllimi është anëtarësimi i një rrjeti elitar koleksionistësh shqiptarë brenda e jashtë vendit, për të bërë të mundur nxitjen dhe mbledhjen e tyre për të organizuar ekspozita e aktivitete.

PËRGJIGJU

1 + 7 =