Arkiva Mujore shtator 2016

Kontributi i Spiridon Ilos për Shqipërinë

Spiridon Ilo, ka regjistruar i pari në një studio profesionale Himnin Kombëtar Shqiptar dhe ka qënë firmëtar i Deklaratës së Pavarësisë. Të gjithëve na...

Pse habitet Greqia?! Një artikull për Çamërinë i gazetës “The Times”...

                     DËBIMI I SHQIPTARË NGA GREQIA  Për redaktorin e The Times. Zotëri,-Ankesat janë dërguar në të gjithë...

Inisiativë dhe Ekspozitë e QKIPK, në kuadër të Ditës Kombëtare të...

Në kuadër të 29 Shtatorit, Ditës Kombëtare të Trashëgimisë Kulturore, Qendra Kombëtare e Inventarizimit të Pasurive Kulturore ka ndërmarrë inisiativën për dokumentimin, regjistrimin e...

Fragmente nga jeta e Tefta Tashko Koços

                                 Vdes dhe nuk dorëzohem!            ...

Ekspozitë me rastin e 140 vjetorit të lindjes së Gjergj Fishtës

Një ekspozitë me të paktën 250 eksponate u hap në Muzeun Historik Kombëtar në kujtim të 140-vjetorit të lindjes së At Gjergj Fishtës. Ka...

Ekspozita e Historikut të Flamurit Kombëtar 1910-1937 & Tryeza e Rrumbullakët...

Në një atmosferë të vakët përkujtimore, ndër të paktit që u kujtuan për Ditën e Flamurit ishin pikërisht të rinjtë. Dy ditë më parë,...

Mes shqipëtarëve, për Shoqërinë “Përparimi” të Korçës dhuronte të holla edhe...

Qëllimet madhore të një populli mund të plotësohen vetëm me mënyra e struktura që i përgjigjen për nga sofistikimi qëllimeve. Njerëzit e angazhuar me...

Shpëtim SALA: Xhevahiri i arkivit të tij të pasur është një...

Nga Bardha Nergjoni Ka të paktën 30 vjet që pasuron koleksionin e tij, por pasionin për të grumbulluar objekte të vjetra e ka pasur qysh...

Një muze me 50 flamuj të rrallë shqiptarë

Shtëpia e tij mund të konsiderohet pa frikë një muze. Shpëtim Sala, një koleksionist i njohur në Tiranë jeton në rrugën Don Bosko në...

FLAMURI I TRASHËGUAR NGA STEMA E KASTRIOTËVE NË STRUGË

Forumi i intelektualëve nga Struga në bashkëpunim me  Qëndrën Mbarëkombëtare të Koleksionistëve Shqipëtarë të mërkurën në Strugë, organizoi një Tribunë përuruese shkencore në temën...

Projekt: 50 Flamujt e rrallë shqiptarë në një muze

Një muze privat për flamujt e rrallë shqiptarë është propozimi i koleksioistit Shpëtim Sala, i cili prej një kohe të gjatë i është kushtuar...