Arkivat Përditshëm e enjte shkurt 16th, 2017

16 Shkurt 1868, traktat i fshehtë Greko-Serb, për copëtimin e Shqipërisë

Serbia dhe Greqia, më 16 Shkurt 1868, nënshkruan në Athinë një konventë ushtarake që plotësonte Traktatin e Vëslaut. Ata synonin një luftë të përbashkët...

16 Shkurt 1912, lindi në Gjirokastër shkrimtari Zihni Sako

Folkloristi, pedagogu, shkrimtari, një ndër themeluesit e letërsisë për fëmijë, Zihni Sako, u lind në Gjirokastër, më 16 Shkurt 1912. Ai punoi si mësues...

16 Shkurt 1918, Komanda Franceze i dha fund autonomisë së Korçës

Më 16 Shkurt 1918 Komanda e trupave pushtuese franceze në Korçë, e vuri krahinën nën komandën e saj ushtarake, duke anulluar Protokollin e 10...

16 Shkurt 1920, komunikatë e Shqipërisë për Konferencën e Paqes; gati...

Zyra e shtypit shqiptar pranë delegacionit qeveritar, në Konferencën e Paqes në Paris, më 16 Shkurt 1920 lëshoi një komunikatë mbi mbledhjen e Kongresit...

16 Shkurt 1976, u nënëshkrua marrëveshja për mbrojtjen e detit Mesdhe

Më 16 Shkurt 1976, në Barcelonë të Spanjës u nënshkrua “Konventa për mbrojtjen e Detit Mesdhe nga Ndotja”.  Shqipëria aderoi në këtë marrëveshje ndërkombëtare...